Jachten

Jachtbouw Pronk heeft vele jaren ervaring met zowel verbouwen als renovatie. Daarnaast bestond altijd de wens om complete schepen te bouwen. Deze wens is in vervulling gegaan. Hierdoor bieden wij nu het complete pakket als het gaat om jachten. Wij verbouwen, repareren, renoveren en bouwen schepen. Daarnaast werken wij met veel enthousiasme aan de opdrachten. Hierdoor weet u zeker dat uw schip of jacht goed verzorgd wordt. Om te kijken naar de projecten die wij hebben afgerond op het gebied van jachten, bekijkt u de foto’s op deze pagina. Wij informeren u daarnaast graag over onze werkzaamheden met betrekking tot jachten of andere scheepsbetimmering.

Wens wordt werkelijkheid

Zoals gezegd bestond altijd al de wens om complete schepen te bouwen. Jachtbouw Pronk kreeg de vraag van twee enthousiaste zeilers, of wij twee Woodcore schepen konden bouwen. Met deze vraag werd onze wens werkelijkheid. Het ontwerp van de twee woodcore zeilschepen, met een lengte van dertien meter, is gemaakt door Dick Koopmans. De rompen van deze schepen zijn van Nederlands red cedar gebouwd. Hierdoor is het voor Jachtbouw Pronk niet alleen een uniek project, maar ook een mooi project met een Nederlands tintje. Door het bouwen van deze twee schepen heeft Jachtbouw Pronk de smaak te pakken gekregen. Jachtbouw Pronk kan nu met trots zeggen dat het mogelijk is om jachten volledig te laten bouwen.

Woodcore

Vanwege de hoge duurzaamheid, werken wij veel met woodcore. Woodcore is de toepassing van epoxy-laminaat in combinatie met hout. Het hout, meestal red cedar hout, vormt het kernmateriaal, waarbij er aan beide kanten epoxy-laminaat zit. In vergelijking met bijvoorbeeld aluminium, heeft woodcore een aantal essentiële voordelen.

  • Geen corrosie
  • Geen elektrolyse
  • Lagere bouwkosten

Daarnaast kan, waar gewenst, plaatselijk de constructie extra versterkt worden. Op deze manier wordt de constructie sterker dan staal. Dit kan zonder veel extra kosten of gewichtstoename. Plekken waar de versterkingen veelal worden toegepast zijn het aanvaringsgedeelte, droogvalzones en hoog belaste onderdelen (kielkasten, roerconstructies, etc). Voor meer informatie over de voordelen van woodcore staan wij u graag te woord.

Uitstekend leefklimaat aan boord van uw jacht

Doordat woodcore, de sandwichconstructie van red cedar hout en epoxy-laminaat, uitstekende isolerende eigenschappen heeft is er een goede thermische isolatie aanwezig. Binnenboord van de jacht is er geen last van condensvorming. Er is geen aanvullende isolatie nodig. Door de constructie is het aan boord van de jacht in de zomer koel en in de winter lekker warm. Hierdoor is het overwinteren in het ijs ook geen probleem. Daarnaast is er een goede geluidsisolatie van bijvoorbeeld het motorgeluid. Binnen in de jacht heeft u geen hol geluid, maar een plezierig gedempt geluid. Voor meer informatie over jachten, woodcore of andere schepen helpen wij u met alle plezier verder. Neem contact op met Jachtbouw Pronk.

Wilt u meer informatie over de jachten van Pronk?

Contact

Pronk Scheepsbetimmering
Butlân 19B
8621 DV Heeg
Tel: 06–204 105 13
info@jachtbouwpronk.nl