Sloepen

Jachtbouw Pronk in Heeg heeft jarenlange ervaring in scheepsbouw, scheepsbetimmering en –renovatie. Hierdoor hebben wij ervaren welke materialen het beste werken voor iedere soort boot. Ook hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om ander materiaal te gebruiken dan dat standaard gebruikt wordt voor bepaalde schepen. Zo gebruiken wij tegenwoordig ook woodcore voor sloepen. Er zijn veel mogelijkheden bij de scheepsbouw van sloepen. Jachtbouw Pronk staat u graag te woord over de opties voor sloepen en de materialen. Wij zien u met alle plezier bij Jachtbouw Pronk in Heeg, Friesland.

Sloepenbouw in woodcore

Aan de hand van ons werk met woodcore bij jachten, zijn wij na gaan denken over een sloep met woodcore. Dit in samenwerking met een potentiële opdrachtgever. Door het bouwen van sloepen met woodcore ontstaat een onderhoudsarme sloep met een klassieke uitstraling. Het vakmanschap van Jachtbouw Pronk zorgt ervoor dat er een stoere sloep is ontstaan. Deze sloep met woodcore is uit te voeren met elektrisch varen of met een dieselmotor. Inmiddels hebben wij een sloep gebouwd met een stuurstand. De tweede sloep, met helmhout, is in aanbouw. De potentiële opdrachtgever vond het resultaat van de sloep met woodcore prachtig, waardoor hij nu samen met Jachtbouw Pronk werkt aan een mooie sloep.

Voordelen van een sloep met woodcore

De toepassing van epoxy-laminaat in combinatie met hout wordt woodcore genoemd. Het hout, waarbij Jachtbouw Pronk meestal gebruik maakt van red cedar hout, vormt het kernmateriaal. Er ontstaat een soort sandwich, waarbij er aan beide kanten van het hout epoxy-laminaat zit. Met woodcore kan de constructie plaatselijk extra versterkt worden. De constructie van de sloep wordt hierdoor sterker dan staal. Dit kan zonder noemenswaardige kosten- en gewichtstoename. De versterkingen past Jachtbouw Pronk toe bij bijvoorbeeld:

  • Het aanvaringsgedeelte
  • Droogvalzones
  • Hoog belaste onderdelen (kielkasten, roerconstructies, etc)

Daarnaast heeft woodcore een goede thermische isolatie. Zo is overwinteren in ijs geen probleem en is de geluidisolatie van bijvoorbeeld de motor uitstekend.

Sloepen van Jachtbouw Pronk

Door de jarenlange ervaring en het vakmanschap van Jachtbouw Pronk is er geen uitdaging te groot. Heeft u ideeën voor het bouwen van een sloep? Of wilt u meer weten over scheepsbetimmering, scheepsbouw of de renovatie van uw sloep? Jachtbouw Pronk in Heeg beantwoordt met alle plezier al uw vragen over sloepen of andere schepen. Neem een kijkje in ons fotobestand voor diverse projecten op het gebied van scheepsbouw. Hier krijgt u een idee van wat Jachtbouw Pronk allemaal gemaakt heeft. Voor meer informatie neemt u contact met ons op. Wij zien u graag bij Jachtbouw Pronk in Friesland.

Wilt u meer informatie over de sloepen van Pronk?

Contact

Pronk Scheepsbetimmering
Butlân 19B
8621 DV Heeg
Tel: 06–204 105 13
info@jachtbouwpronk.nl